På denne dag – 7. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Krateret etter utbruddet i 1815 er 10 km i bredden og over 1 km dypt. Scanpix/AP.
1815 - Største kjente vulkanutbrudd
Vulkanen Tambora i Indonesia hadde 7-12. april 1815 det største kjente vulkanutbruddet i historisk tid. 10.000 omkom som direkte følge, og 80.000 på grunn av hungersnød og sykdommer. De store mengdene aske og gass i atmosfæren ga rekordkaldt vær over hele den nordlige halvkule. SNL.
Argentinere i kø for å få vaksiner mot blant annet gulfeber, zika og dengue, etter at WHO gikk ut med nye råd. Buenos Aires 24. januar 2018. Scanpix/Reuters.
1948 - WHO
Verdens helseorganisasjon (WHO), den internasjonale organisasjonen for helsespørsmål, er tilsluttet FN og ble etablert 7. april 1948. Alle selvstendige land er medlemmer. WHO koordinerer både medisinsk grunnforskning og anvendt forskning i arbeidet mot en rekke sykdommer. SNL. Les også: WHOs liste over «superbakteriene»
«Scandinavian Star» i brann ved kaia i Lysekil i april 1990. Foto: Tor Arne Dalsnes / SCANPIX
1990 - Scandinavian Star
Bilferja Scandinavian Star var natt til 7. april 1990 på jomfruturen mellom Oslo og Frederikshavn, da det begynte å brenne i en bylt sengetøy utenfor en lugar. 159 omkom i katastrofen, de fleste nordmenn. Det er allment antatt at brannen ble påsatt, selv om det ikke er endelig bevist etter to politietterforskninger og to uavhengig granskinger. NTB.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev