På denne dag – 31. mars

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

20. mars 1888: første nivå ferdigstilles. I alt ble det brukt ca. 7000 tonn stål for å bygge tårnet. Totalvekten er 9000 tonn. Wikimedia.
1889 - Eiffeltårnet innvies
Eiffeltårnet er med sine 324 meter det mest kjente landemerket i Paris. Tårnet ble innviet 31. mars 1889, men allmennheten fikk ikke tilgang før mai samme år. Eiffeltårnet ble bygget 1887-1889, stod ferdig til Verdensutstillingen i 1889, og markerte hundreårsdagen for den franske revolusjon. Wikipedia. Se også: Dette er ikke Paris, men en by i Kina
Demonstranter på Trafalgar Square. Skatten ble avblåst av Thatchers etterfølger, John Mayor. Scanpix/AP.
1990 - Poll tax-opptøyene
En serie protester i britiske byer mot den nye «Community Charge», innført av Margaret Thatchers regjering. Dette var en flat skatt for alle voksne, i motsetning til tidligere eiendomsskatt. Den største demonstrasjonen skjedde i sentrum av London 31. mars 1990, med omkring 200.000 deltakere. Protestene var del av bakgrunnen for Thatchers avgang samme høst. Wikipedia.
«Jonas Aas header inn Odds mål nr. 2 i finalen mot Mercantile i Porsgrunn 1913.» Faksimile fra boka «I sort og hvitt: Odds ballklubb 100 år».
1894 - Odds Ballklubb
Idrætsforeningen Odd ble stiftet i Skien i 1885, og er en av Norges eldste fortsatt eksisterende idrettsforeninger. I den første perioden sto turn i fokus, men engelske fremmedarbeidere på Skotfoss hadde bragt fotballen til Skien. 31. mars 1894 ble Odds Ballklubb grunnlagt. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev