På denne dag – 23. mars

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

En fremstilling av Henrys berømte tale. «Give me liberty, or give me death!» ble et kamprop under den amerikanske revolusjonen. Wikimedia.
1775 - «Gi meg frihet, eller gi meg døden»
Disse bevingede ord tilskrives en av USAs landsfedre, Patrick Henry. De stammer fra en tale han holdt under den amerikanske uavhengighetskrigen mot Storbritannia (1775-1783), for en forsamling i Virginia. Henry var slaveeier hele sitt voksne liv, selv om han skal ha ønsket slutt på slaveriet. Wikipedia.
Nemi i avslappet positur. Faksimile via Nemi.no.
1999 - Nemi debuterer i Dagbladet
Den norske stripeserien Nemi av Lise Myhre ble gjesteserie i Dagbladet 23. mars 1999. Året etter ble den et daglig innslag, som del av en satsing på norske tegneserier. Den urbane Nemi, med sans for fringekultur og øl, så først trykksvertens lys i Larson Gale Verden i 1997. Serien er oversatt til en rekke språk, og på det meste solgt til 150 aviser. SNL, Wikipedia.
Hitler taler til 30.000 uniformerte «stormtropper» i Kiel, 7. mai 1933.
1933 - Hitler får «uinnskrenket makt»
23. mars 1933 samlet den tyske nasjonalforsamlingen seg i et operahus i Berlin. Nazistenes SA-folk holdt vakt. Den nyutnevnte rikskansleren, Adolf Hitler, hadde lagt frem et lovforslag som i fire år ville gi regjeringen anledning til å innføre lover uten Riksdagens samtykke. Forslaget ble vedtatt, og veien sto fri for nazidiktaturet i Tyskland. Wikipedia, SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev