På denne dag – 17. mars

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Anna Rogstad arbeidet aktivt for jenters muligheter til utdanning, og grunnla Fortsettelsesskolen for piker i Kristiania. Fotograf: Ukjent, eies av Stortinget. Tilgjengelig under CC BY-ND 2.0. Via SNL.no.
1911 - Første kvinne på Stortinget
Lærerinnen Anna Rogstad er mest kjent som Norges første kvinnelige Stortingsrepresentant. Hun var 1. vara for Frisinnede Venstre fra 1911 til 1913. 17. mars 1911 møtte hun for første gang på Stortinget. Galleriet var fullt av tilskuere, og stortingspresident Magnus Halvorsen erklærte at dagen ville bli «en merkedag» i landets historie. SNL.
Så festlig kan man ha det, på St. Patricks dag i New York. Helgenen som ga dagen sitt navn skal blant mange underverk ha brukt et kløverblad til å forklare irene om treenigheten. Scanpix/AP.
461 - St. Patricks dag
Irlands skytshelgen St. Patrick var ifølge legenden en brite fanget av irske røvere og brakt til Irland, der han omvendte øya til kristendommen. 17. mars markerer dødsdagen hans i 461. Dagen ble offisiell høytidsdag i Irland i 1903, og er landets nasjonaldag. St. Patrick's day markeres med parader, grønne gevanter og irskprodusert brygg verden rundt. Les også: Verden farget grønn St. Patrick's Day.
St. Olavsmedaljen med ekegren. Armémuseum via Wikimedia.
1939 - St.Olavsmedaljen
Sølvmedalje innstiftet 17. mars 1939 av kong Haakon 7 til belønning av fortjenester for utbredelse av kjennskap til Norge i utlandet, og fremme av forbindelsen mellom det utflyttede Norge og hjemlandet. Fra 1942 deles medaljen også ut for utmerket krigsinnsats. Den er da forsynt med eikegren i sølv på båndet, og regnes som Norges nest høyeste krigsdekorasjon. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev