Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1982 - Mehamn-ulykken

Her heises vraket av Widerøe-flyet ombord i «Hugo Trygvasson». Foto: Eivind Vorland/NTB/Scanpix.

1982 - Mehamn-ulykken

15 omkom da en DHC-6/300 Twin Otter fra Widerøe styrtet utenfor Gamvik i Finnmark 11. mars 1982.  Flyet var på vei til Mehamn da det gikk ned. Alle senere granskinger kom frem til at flyet styrtet for egen maskin, og har avvist eventuell sammenheng med en Nato-øvelse i området. Likevel har ikke årsaken til styrten blitt entydig fastslått, skriver SNL.

2006 - Milošević døde på cella

Jugoslavias tidligere president Slobodan Milosevic på vei inn i rettssalen i Haag i 2004. Obduksjonsrapporten viste at han døde av hjerteanfall. Scanpix/AP.

2006 - Milošević døde på cella

Serbias tidligere president Slobodan Milošević ble funnet død i sin fengselscelle i Haag 11. mars 2006, etter at hjertet sviktet. Han hadde ikke fått endelig dom i den fem år lange rettssaken ved FN-domstolen. Milošević sto tiltalt for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten under krigene i eks-Jugoslavia. SNL.

1822 - «Galnemåndagen»

Side med liste over omkomne i uværet, fra Os kirkebok. Via Wikimedia.

1822 - «Galnemåndagen»

«Galnemåndagen» brukes om en orkan på Vestlandet mandag 11. mars 1822. Kirkebøker oppgir 157 omkomne. Hele kysten fra Utsira til Sogn og Fjordane ble rammet. Orkanen kom uten varsel, og rikt sildefiske hadde trukket til seg hundrevis av fiskebåter. I forhold til katastrofens antatte omfang er kildegrunnlaget sparsomt. Wikipedia, Arkivverkets forum.