På denne dag – 11. mars

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Her heises vraket av Widerøe-flyet ombord i «Hugo Trygvasson». Foto: Eivind Vorland/NTB/Scanpix.
1982 - Mehamn-ulykken
15 omkom da en DHC-6/300 Twin Otter fra Widerøe styrtet utenfor Gamvik i Finnmark 11. mars 1982.  Flyet var på vei til Mehamn da det gikk ned. Alle senere granskinger kom frem til at flyet styrtet for egen maskin, og har avvist eventuell sammenheng med en Nato-øvelse i området. Likevel har ikke årsaken til styrten blitt entydig fastslått, skriver SNL.
Jugoslavias tidligere president Slobodan Milosevic på vei inn i rettssalen i Haag i 2004. Scanpix/AP.
2006 - Milošević døde på cella
Serbias tidligere president Slobodan Milošević ble funnet død i sin fengselscelle i Haag 11. mars 2006, etter at hjertet sviktet. Han hadde ikke fått endelig dom i den fem år lange rettssaken ved FN-domstolen. Milošević sto tiltalt for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten under krigene i eks-Jugoslavia. SNL.
Side med liste over omkomne i uværet, fra Os kirkebok. Via Wikimedia.
1822 - «Galnemåndagen»
«Galnemåndagen» brukes om en orkan på Vestlandet mandag 11. mars 1822. Kirkebøker oppgir 157 omkomne. Hele kysten fra Utsira til Sogn og Fjordane ble rammet. Orkanen kom uten varsel, og rikt sildefiske hadde trukket til seg hundrevis av fiskebåter. I forhold til katastrofens antatte omfang er kildegrunnlaget sparsomt. Wikipedia, Arkivverkets forum.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev