På denne dag – 4. mars

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Her fra Den Norske Operas moderne versjon av Svanesjøen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
1877 - Svanesjøens urpremiere
Svanesjøen er et av verdens mest kjente ballettstykker, med musikk av Pjotr Illitsj Tsjajkovskij. Stykket ble fremført for første gang i Moskva i 1877, og handler om prinsessen Odette som blir forvandlet til en svane av en ond trollmann. Koreografien har blitt forandret flere ganger siden 1877. Wikipedia.
Tre av soldatene ser på tanker med fiskeolje i brann. Foto: Capt. Tennyson d'Eyncourt / Wikimedia Commons
1941 - Svolværraidet
Operasjon Claymore under 2. verdenskrig blir også kalt Svolvær- og Lofotraidet. 52 norske og 350 britiske soldater ble brakt til Lofoten av britiske jagere og troppetransportskip. Skip på til sammen 19.000 tonn ble senket, 18 bedrifter ble ødelagt. Flere tyskere og NS-medlemmer ble tatt til fange. NRK, Wikipedia.
Charlie Chaplin og kona hans Oona utenfor Buckingham Palace etter seremonien i 1975. Foto: AP
1975 - Charlie Chaplin slått til ridder av England
I en seremoni i 1975 ble den berømte skuespilleren Charlie Chaplin slått til ridder av dronning Elizabeth. Under seremonien klappet dronningen Chaplin på begge skuldrene med et sverd og ba ham om å reise seg, men på denne tiden satt han i rullestol. Dronningen takket ham for å ha laget filmer som underholdt befolkningen. Wikipedia, Daily News.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev