På denne dag – 25. februar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Oddvar Brå (tv) og Alexander Savjalov (Sovjet) går likt over mål. Lange studier av målfoto endte med dobbelt gull. NTB-foto: Erik Thorberg / SCANPIX
1982 - Da Brå brakk staven
Under VM i Oslo i 1982 fikk den norske langrennsstjernen Oddvar Brå delt førsteplass, etter en dramatisk stafett der han i duell med Aleksandr Zavjalov brakk staven i siste etappe. Munnhellet «Hvor var du da Brå brakk staven?» oppsto etter at en spalte i Dagbladet stilte dette spørsmålet. Wikipedia. Les også: Kongen «kunne løst stafettdramaet»
Diktatorens kone Imelda Marcos eide mer enn 1000 par sko, noe som ble stående som symbol for familiens korrupsjon. Her er noen av dem utstilt. Scanpix/AP.
1986 - Marcos flykter fra Filippinene
Den filippinske presidenten Ferdinand Marcos blir tvunget i eksil etter soldatmytteri med bred folkelig støtte. Han hadde vært president i landet siden 1965. Det er blitt hevdet at han som statssjef bedro staten for milliarder av dollar. Marcos døde i eksil på Hawaii i 1989. SNL, Wikipedia.
Gravsteinen til Kristoffer Nilsen Svartbækken ved Løten kirkegård. Foto: Jensens/Wikimedia.
1876 - Siste henrettelse i Norge i fredstid
Drapsmannen Kristoffer Nilsen Svartbækken (71) ble halshugget i Løten, den siste som ble henrettet i Norge for forbrytelser i fredstid. 3000 hadde møtt frem for å se halshuggingen på Ekromstormyra. I straffeloven av 1902 ble dødsstraff formelt avskaffet. I 1979 ble også dødsstraff for forbrytelser i krigstid avskaffet. Wikipedia, SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev