På denne dag – 18. februar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Fra AKPs stiftelseskonferanse i 1973. Partiformann Sigurd Allern ( i midten), t.v. Synne Holan, Tromsø og t.h. Kjell Pettersen. Foto: NTB / SCANPIX
1973 - AKP (Arbeidernes kommunistparti) stiftet
AKP var et norsk, kommunistisk parti som var inspirert av den kinesiske maoismen. Partiets første leder var Sigurd Allern. AKP stilte aldri til valg under eget navn, men hadde valgfronten Rød Valgallianse. I 2007 slo de to partiene seg sammen, og fikk navnet Rødt. Wikipedia.
T-banestasjonen Victoria i London etter bombeangrepet. Foto: AP / Croft
1991 - IRA bomber to t-banestasjoner
Den irske republikanske armé (IRA) var ytterliggående grupper som ville at Nord-Irland skulle bryte ut av den britiske unionen. I 1991 bombet de t-banestasjonene Victoria og Paddington i London. En ble drept og 38 skadd i angrepet. Wikipedia, The Guardian, SNL.
Bildet viser Pluto (lengst til venstre) og planetens tre måner. Foto: AP / NASA
1930 - Planeten Pluto oppdages
Dvergplaneten Pluto ble oppdaget i 1930 av den amerikanske astronomen Clyde Tombaugh. Pluto ble oppdaget ved at Tombaugh systematisk avbildet nattehimmelen med parvise bilder tatt med to ukers mellomrom. Planeten fikk navnet sitt etter forslag fra den 11 år gamle skolejenta Venetia Burney. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev