På denne dag – 10. februar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Hilton-hotellet kan ses i bakgrunnen på bildet. Foran er MGM Grand Hotel, som brant i 1980. Foto: Reed Saxon / AP
1981 - Brann på hotell i Las Vegas
Brannen startet på hotellet Hilton Las Vegas, og på grunn av tidligere erfaringer, ba brannvesenet hotellgjestene om å bli på rommene sine. Det reddet trolig mange, men likevel mistet åtte personer livet. 198 ble skadet. Senere kom det frem at det var en rengjøringshjelp ved hotellet, Phillip Bruce Cline, som startet brannen. Wikipedia, New York Times.
OL-ringene lyste opp stadionen under åpningen av OL i Torino. Foto: AP / Kevork Djansezian
2006 - De 20. olympiske vinterleker åpnes i Torino
Første gang Italia arrangerte vinter-OL var i Cortina d'Ampezzo i 1956, og andre gang var i Torino i 2006. Konkurransene ble arrangert i syv italienske byer, og 20.000 frivillige bidro. Vinterlekene ble åpnet av Italias daværende president, Carlo Azeglio Ciampi, og den olympiske ilden ble tent av den tidligere langrennsløperen Stefania Belmondo. 80 nasjoner deltok. Wikipedia. 
Formann i FpU fra 2016, Bjørn-Kristian Svendsrud. Foto: Sondre Steen Holvik / NTB Scanpix
1978 - Fremskrittspartiets Ungdom stiftet
Under Frps landsmøte i 1978 ble deres politiske ungdomsorganisasjon stiftet. Fpu s politikk baserer seg på den liberalistiske ideologien, og vil at enkeltpersoner skal ha mest mulig frihet. Den første formannen i Fpu var Peter N. Myhre. Fpu har omtrent 4000 medlemmer. Wikipedia, SNL. Les også: Frp lanserer egen pakke for ungdom

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev