På denne dag – 7. februar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Deler av det synlige sikkerhetsoppbudet utenfor 10 Downing Street i desember 2017. Scanpix/EPA.
1991 - IRA angrep Downing Street 10
Provisional Irish Republican Army (IRA) angrep den britiske statsministerens residens i London med hjemmelagde artillerigranater. Det var et forsøk på drepe statsminister John Major og hans råd, som møttes for å diskutere Gulfkrigen. En av granatene gikk av i hagen, få meter fra regjeringskontoret. Fire personer fikk mindre skader. Ingen regjeringsmedlemmer ble skadd. Wikipedia.
Ringo, John, Paul og George ankommer John F. Kennedy-flyplassen 7. februar 1964. Scanpix/AP.
1964 - Beatles' første USA-turné
Den økte interessen for britisk musikk i USA i 1964 ble kalt «Den britiske invasjon». 7. februar 1964 reiste Beatles til Storbritannia for sin USA-debut. 4000 fans var samlet på Heathrow-flyplassen, der de vinket og skrek farvel. Ved landing møtte 3000 ivrige amerikanere dem ved JFK i New York. Første direkte tv-opptreden i USA på Ed Sullivan Show fulgte, med 73 millioner seere. Wikipedia.
Russiske Julia Lipnitskaja konkurrerer i kunstløp under Sotsji-OL i 2014. Scnpix/AP.
2014 - Vinter-OL i Sotsji
Vinter-OL 2014 ble arrangert i Sotsji i Russland fra 7. til 23. februar 2014. Det ble konkurrert innen 15 idrettsgrener. Sotsji-OL var det dyreste OL til da, sluttsummen ble på ca. 275 milliarder norske kroner. Norge tok totalt 26 medaljer. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev