På denne dag – 4. februar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Hearst med våpen under ranet av en bank i San Francisco, 12. april 1974, med «Symbionese Liberation Army». Scanpix/AP.
1974 - Kidnappingen av Patty Hearst
Patricia Hearst er barnebarn til den amerikanske avismagnaten William Hearst. Som 19-åring ble hun bortført av venstreekstreme SLA i California. Kort tid etter fremsto hun selv som «revolusjonær», og deltok i et bankran med gruppen. Hun kom til rette etter 19 måneder, men ble dømt for bankran. Straffen ble siden redusert. Wikipedia.
Statsminister Gro Harlem Brundtland sammen med tidligere statsminister Einar Gerhardsen under VM på skøyter på Bislet, 15/2 1981. Foto: Paul Owesen/Scanpix.
1981 - Gro
Gro Harlem Brundtland (Ap) overtok som statsminister etter partifellen Odvar Nordli, 4. februar 1981. Hun var med sine 42 år den yngste statsminister i Norges til da, den første kvinnen, «og den første som alle var på fornavn med», skriver NBL. Les også: – Det er virkelig et sjokk i livet
Fredriksten festning var viktig i forsvaret av Halden. De eldste anleggene stammer fra Hannibalfeiden (1644–45). Foto: Berit Roald/Scanpix.
1659 - Det andre slaget ved Halden
Danmark-Norges kong Fredrik 3. erklærte krig mot Sverige, med håp om å gjenerobre områder tapt i 1645, da Norge måtte avstå Jämtland og Härjedalen. Under «Bjelkefeiden» ble Halden utsatt for tre svenske angrep, i 1658, 4. februar 1659 og i 1660. Kampene var harde, men de svenske angriperne ble slått tilbake av krigskommissær Tønne Huitfeldt og hans menn. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev