På denne dag – 6. februar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Dronning Elizabeth har sittet på tronen i hele 65 år. Foto: Chris Jackson / AFP
1952 - Elizabeth II ble dronning - uten at hun visste det
Kong Georg hadde slitt med helseproblemer i lengre tid, og natt til 6. februar i 1952 døde han av lungekreft mens prinsesse Elizabeth var i Kenya. Den natten ble hun derfor dronning av Storbritannia uten å vite det selv. Elizabeth fikk vite om nyhetene på ettermiddagen den samme dagen, og bare 25 år gammel måtte hun tre inn i rollen som dronning. Time, Wikipedia.
Flyet skal ha prøvd å ta av tre ganger før det styrtet. Foto: Heinrich Sanden / AP
1958 - Manchester United-tragedien
Manchester United var på vei hjem til England med fly, og måtte mellomlande i München fordi flyet måtte fylle på drivstoff. Når flyet skulle ta av i det kraftige snøværet, fikk det problemer og styrtet. Ulykken gjorde at 23 mennesker mistet livet, deriblant åtte Manchester-spillere. To andre spillere ble så hardt skadet at de ikke kunne spille fotball igjen. Wikipedia, NRK.
Western forliste på Helgelandskysten. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
1981 - Fiskebåten «Western» forliser
Fiskebåten Western kantret og forliste mellom øyene Lovund og Myken på Helgelandskysten. Hele mannskapet på syv omkom i ulykken. Fiskebåten var på vei hjem fra fiske da ulykken skjedde, og senere har det kommet frem at det mest sannsynlig var høye bølger som gjorde at båten forliste. Et bergingsselskap hevet restene av båten i 2008. NRK.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev