Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1952 - Elizabeth II ble dronning - uten at hun visste det

Dronning Elizabeth har sittet på tronen i hele 65 år. Foto: Chris Jackson / AFP

1952 - Elizabeth II ble dronning - uten at hun visste det

Kong Georg hadde slitt med helseproblemer i lengre tid, og natt til 6. februar i 1952 døde han av lungekreft mens prinsesse Elizabeth var i Kenya. Den natten ble hun derfor dronning av Storbritannia uten å vite det selv. Elizabeth fikk vite om nyhetene på ettermiddagen den samme dagen, og bare 25 år gammel måtte hun tre inn i rollen som dronning. Time, Wikipedia. 

1958 - Manchester United-tragedien

Flyet skal ha prøvd å ta av tre ganger før det styrtet. Foto: Heinrich Sanden / AP

1958 - Manchester United-tragedien

Manchester United var på vei hjem til England med fly, og måtte mellomlande i München fordi flyet måtte fylle på drivstoff. Når flyet skulle ta av i det kraftige snøværet, fikk det problemer og styrtet. Ulykken gjorde at 23 mennesker mistet livet, deriblant åtte Manchester-spillere. To andre spillere ble så hardt skadet at de ikke kunne spille fotball igjen. Wikipedia, NRK.

1981 - Fiskebåten «Western» forliser

Western forliste mellom øyene Lovund og Myken på Helgelandskysten. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

1981 - Fiskebåten «Western» forliser

Fiskebåten Western kantret og forliste mellom øyene Lovund og Myken på Helgelandskysten. Hele mannskapet på syv omkom i ulykken. Fiskebåten var på vei hjem fra fiske da ulykken skjedde, og senere har det kommet frem at det mest sannsynlig var høye bølger som gjorde at båten forliste. Et bergingsselskap hevet restene av båten i 2008. NRK.