På denne dag – 16. februar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Alt klart for åpningsforstillingen, som imidlertid fikk en lunken mottagelse. Foto: Børretzen / AKTUELL / Scanpix.
1959 - Opera-premiere i Folketeateret
Den Norske Opera holdt sin første forestilling med premiere på Lavlandet av Eugen d’Albert. Operaen ble stiftet to år tidligere, og fikk tildelt Folketeateret på Youngstorget som hovedscene. Her holdt operaen hus til innvielsen av det nye bygget i Bjørvika i 2008. SNL. Les også: – Ingen vil huske meg
På kort varsel inviterte prins Christian Frederik 21 stormenn til Notabelmøtet på Eidsvoll 16. februar 1814. Malt av: J.L. Lund, via Wikimedia.
1814 - Overbeviste prinsen: Norge bør få grunnlov!
Ved «Stormannsmøtet» på Eidsvoll klarte 21 av Østlandets ledende menn å overbevise den danske prins og stattholder Christian Frederik om at Norge burde få sin egen grunnlov. Prinsen ønsket i utgangspunktet å bli konge i landet i kraft av sin arverett. Møtet ble kalt sammen som en reaksjon på Kieltraktaten. SNL.
Infolink (1990-1997) var en tid Norges største BBS, med 16 inngående telefonlinjer. Faksimile: Infolink Datatjenester AS.
1978 - Den første BBS
Bulletin board system (elektroniske oppslagstavler) var fra 1978 til 1994 det mest utbredte verktøyet til å kommunisere elektronisk mellom flere brukere. Man ringte dem opp direkte ved hjelp av et modem. BBS-ene var på mange måter en forløper til dagens internett. Den første, CBBS, gikk på lufta i Chicago 16. februar 1978. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev