På denne dag – 15. februar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Bildet fra et kamera i en bil viser meteoriden på vei over Tsjeljabinsk 15. februar 2013. Scanpix/AP.
2013 - Ildkule over Russland
Meteoriden over Tsjeljabinsk i Russland 15. februar 2013 er den største man kjenner siden Tunguska-eksplosjonen i 1908. Den har blitt anslått til en masse på 10.000 tonn da den kom inn i atmosfæren i 54.000 km/t. Den eksploderte 30-50 km over bakken. 1200 ble skadd da trykkbølgen rammet. WikipediaVideo fra hendelsen.
Eugene Serge, en 21 år gammel sovjetisk soldat, på vei ut av Afghanistan med en konvoi i mai 1988. Scanpix/AP.
1989 - Sovjet ut av Afghanistan
Etter ti års okkupasjon ble de siste sovjetiske styrkene trukket ut av Afghanistan. De etterlot store militære og sivile tap, samt materielle ødeleggelser. Motstandskampen ble ført av mujahedin, med støtte fra Pakistan, Saudi-Arabia og USA. Borgerkrigen som fulgte beredte grunnen for Taliban-bevegelsen. SNL.
Adolf Hitler gratulerer Henie med førsteplassen. Sittende til høyre: propagandaminister Goebbels. Foto: Scanpix/AP.
1936 - Sonja Henies tredje OL-gull
Sonja Henie vant sitt tredje OL-gull i kunstløp, under Vinter-OL i Garmisch-Partenkirchen 14. februar 1936. Henie (1912-1969) vant sitt første norgesmesterskap som 10-åring, og var Hollywoods best betalte skuespiller ved høyden av sin filmkarriere. Wikipedia, SNL. Les også: Hva skjedde med ishjertet?

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev