Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1980 - Pizza Grandiosa lanseres

1980 - Pizza Grandiosa lanseres

Norges mest kjente pizza ble lansert i 1980. På denne tiden fantes det andre pizzaer i frysedisken, men pizza ble sett på som mat for «spesielt interesserte». På 80-tallet ble pizza Grandiosa mer og mer populær, men det var ikke før på 90-tallet salget eksploderte. Nå anser mange den enkle pizzaen som en av Norges nasjonalretter. Grandiosa. 

1990 - Nelson Mandela løslatt

Nelson og Winnie Mandela så stolte og rørte ut da Nelson endelig ble løslatt. Foto: Greg English / AP

1990 - Nelson Mandela løslatt

Mandela satt fengslet i over 27 år for å ha gjort motstand mot apartheid-regimet. I 1990 ble han løslatt etter press fra utenlandske regjeringer. Fengslingen hadde vekket oppsikt verden over, og mange laget slagord som «Free Mandela». Bildene fra løslatelsen, der han gikk hånd i hånd med sin daværende kone, ble sendt på TV verden over. Wikipedia, SNL.

2009 - «Drillo» gjør comeback

Drillo (i midten) før en kamp mot Düsseldorf i 2009. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

2009 - «Drillo» gjør comeback

Egil «Drillo» Olsen har vært fotballtrener for Norges herrelandslag i to perioder. Etter sine første år som trener for det norske herrelandslaget, var han blant annet trener for Irak, men vendte snart tilbake til Norge. Hans andre periode som trener var fra 2009 til 2013, og i denne perioden endte 25 av 49 kamper med seier. Wikipedia, SNL.