På denne dag – 11. februar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

1980 - Pizza Grandiosa lanseres
Norges mest kjente pizza ble lansert i 1980. På denne tiden fantes det andre pizzaer i frysedisken, men pizza ble sett på som mat for «spesielt interesserte». På 80-tallet ble pizza Grandiosa mer og mer populær, men det var ikke før på 90-tallet salget eksploderte. Nå anser mange den enkle pizzaen som en av Norges nasjonalretter. Grandiosa. 
Nelson og Winnie Mandela så stolte og rørte ut da Nelson endelig ble løslatt. Foto: Greg English / AP
1990 - Nelson Mandela løslatt
Mandela satt fengslet i over 27 år for å ha gjort motstand mot apartheid-regimet. I 1990 ble han løslatt etter press fra utenlandske regjeringer. Fengslingen hadde vekket oppsikt verden over, og mange laget slagord som «Free Mandela». Bildene fra løslatelsen, der han gikk hånd i hånd med sin daværende kone, ble sendt på TV verden over. Wikipedia, SNL.
Drillo (i midten) før en kamp mot Düsseldorf i 2009. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
2009 - «Drillo» gjør comeback
Egil «Drillo» Olsen har vært fotballtrener for Norges herrelandslag i to perioder. Etter sine første år som trener for det norske herrelandslaget, var han blant annet trener for Irak, men vendte snart tilbake til Norge. Hans andre periode som trener var fra 2009 til 2013, og i denne perioden endte 25 av 49 kamper med seier. Wikipedia, SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev