På denne dag – 17. februar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Sala og Fantomet i den første Fantomet-fortellingen, «Singh-brødrene» fra 1936. Ill: Ray Moore, via phantomwiki.org (faksimile).
1936 - Åndens første skritt
Stripene om The Phantom debuterte i amerikanske aviser 17. februar 1936. Den trikotkledde «Ånden som går» har base i det fiktive afrikanske landet Bengal, og bekjemper Singh-pirater og andre skurker. Fantomet-skaper Lee Falk arbeidet med serien til sin død i 1999, og på det meste nådde stripene 100 millioner lesere daglig. Fantomet kom til Norge i 1939, og fikk eget blad i 1964. Wikipedia.
I 1889 reiste italienske frimurere et monument for Bruno på Campo de' Fiori i Roma, der han ble henrettet. Foto: Brukeren "Sputnikcccp~"/Wikimedia. (CC BY-SA 3.0)
1600 - Giordano Bruno brent
Den italienske munken Giordano Bruno ble henrettet for kjetteri i Roma 17. februar 1600. Han skrev filosofiske verk, og utvidet det kopernikanske verdensbildet med solen i sentrum til en idé om et uendelig rom. Anklagene til inkvisisjonen dreide seg om hans teologiske ideer, men også forestillingen om et uendelig antall stjerner og planeter. SNL.
Vietnamesiske soldater bærer deler av en anti-panserkanon i grenseområdene mot Kina, 22. februar 1979. Foto: Scanpix/AP.
1979 - Kina invaderer Vietnam
17. februar 1979, fire år etter USAs tilbaketrekking, gikk Kina inn i Vietnam med 200.000 soldater. Den sino-vietnamesiske krig ble en kortvarig grensekrig. Offensiven startet som svar på Vietnams invasjon av Kambodsja i 1978. Vietnam var alliert med Sovjet og Kambodsja med Kina. 6. mars erklærte Kina at straffeekspedisjonen hadde lykkes, og trakk soldatene tilbake. Vietnam erklærte også seier. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev