På denne dag – 22. februar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Blant de siste bildene tatt av seilebåten Berserk før den ble savnet i Sørishavet. Foto: New Zealand Defence Force / HMNZS Wellington / Scanpix
2011 - Berserk
Seilbåten Berserk sendte ut nødanrop fra Rosshavet i Antarktis 22. februar 2011. Fem deltok på ekspedisjonen, som endte med at tre menn omkom etter forlis. Eventyreren Jarle Andhøy og en 18-åring overlevde da de befant seg på land. Målet med ekspedisjonen var å overvintre på Sydpolen. Andhøy ble bøtelagt for brudd på miljøforskriften for Antarktis. NTB.
Togulykken på Dovrebanen ved Tretten stajon i Øyer. Foto Erik Thorberg / NTB / SCANPIX
1975 - Tretten-ulykken
27 omkom og 25 ble skadd i en av de alvorligste togulykkene i Norge. Et persontog fra Oslo kolliderte med et ekspresstog fra Trondheim nord for Tretten stasjon i Gudbrandsdalen. Det var tilsammen ca. 800 passasjerer i de to togene. Nordgående tog skal ha forlatt Tretten stasjon mot et stoppsignal. SNL, Wikipedia.
Den republikanske leder av «Den andre republikk», Alphonse de Lamartine, avviser den røde fane foran rådhuset i Paris. Ill: H.F.E. Philippoteaux. Wikimedia.
1848 - Februarrevolusjonen
De revolusjonære hendelsene i Europa i 1848 kalles «februarrevolusjonen». Opprøret startet i Paris 22. februar 1848, og spredde seg til nærmest hele Europa. I Norge dannet Marcus Thrane de første arbeiderforeningene. Bakgrunnen var en økonomisk og sosial krise. Ingen av opprørene førte til permanent maktovertagelse for de revolusjonære. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev