På denne dag – 23. februar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

En versjon av «Vampyr» fra 1893 ved Göteborgs konstmuseum. Via Wikimedia.
1988 - «Vampyr» stjålet
Tyvene brukte takgrinda på en stjålet bil som stige, klatret opp, knuste en rute på Munchmuseet i Oslo og stjal maleriet «Vampyr» av Edvard Munch, som trolig var verdt 15-20 millioner den gang. Den tidligere fotballspilleren Pål Enger (21) og en 21 år gammel kamerat ble dømt til fire års fengsel. NTB.
Diesels prototype. lmotorhead64/Wikimedia (CC BY-SA 4.0).
1893 - Dieselmotoren
Den tyske maskiningeniøren Rudolf Diesel fikk patent på dieselmotoren, med forbrenningskammer i en sylinder. Han hadde videreutviklet patenten til en selvtennende forbrenningsmotor, som kunne settes i produksjon i 1897 ved Maschinenfabrik Augsburg. Les også: Nå rømmer vi fra dieselbilene. Wikipedia, SNL.
Den tidligere kongressrepresentanten Davy Crockett bruker riflen sin som klubbe under slaget. Crockett var blant de omkring 700 som falt. R.J. Onderdonk. Wikimedia.
1836 - Slaget ved Alamo
Slaget ved Alamo misjonsstasjon sto 23. februar–6. mars 1836. Det var en viktig hendelse i Texas-revolusjonen, der amerikanere og texanske meksikanere gjorde opprør mot Mexico. Beleiringen endte med at de meksikanske styrkene erobret misjonsstasjonen, og nesten alle forsvarerne ble drept. Republikken Texas ble annektert av USA i 1845. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev