Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1988 - «Vampyr» stjålet

En versjon av «Vampyr» fra 1893 ved Göteborgs konstmuseum. Via Wikimedia.

1988 - «Vampyr» stjålet

Tyvene brukte takgrinda på en stjålet bil som stige, klatret opp, knuste en rute på Munchmuseet i Oslo og stjal maleriet «Vampyr» av Edvard Munch, som trolig var verdt 15-20 millioner den gang. Den tidligere fotballspilleren Pål Enger (21) og en 21 år gammel kamerat ble dømt til fire års fengsel. NTB.

1893 - Dieselmotoren

Diesels prototype. lmotorhead64/Wikimedia (CC BY-SA 4.0).

1893 - Dieselmotoren

Den tyske maskiningeniøren Rudolf Diesel fikk patent på dieselmotoren, med forbrenningskammer i en sylinder. Han hadde videreutviklet patenten til en selvtennende forbrenningsmotor, som kunne settes i produksjon i 1897 ved Maschinenfabrik Augsburg. Les også: Nå rømmer vi fra dieselbilene. Wikipedia, SNL

1836 - Slaget ved Alamo

Den tidligere kongressrepresentanten Davy Crockett bruker riflen sin som klubbe under slaget. Crockett var blant de omkring 700 som falt. R.J. Onderdonk. Wikimedia.

1836 - Slaget ved Alamo

Slaget ved Alamo misjonsstasjon sto 23. februar–6. mars 1836. Det var en viktig hendelse i Texas-revolusjonen, der amerikanere og texanske meksikanere gjorde opprør mot Mexico. Beleiringen endte med at de meksikanske styrkene erobret misjonsstasjonen, og nesten alle forsvarerne ble drept. Republikken Texas ble annektert av USA i 1845. Wikipedia