På denne dag – 2. mars

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Dronningen i 1882. Victoria skal ha blitt så rasende da attentatmannen slapp fengsel at hun krevde lovendring. Den nye loven gjaldt til 1964. Wikimedia Commons.
1882 - Poet skjøt mot dronningen
Roderick Maclean hadde fått et dikt i retur fra dronningens hoffdame. Den forvirrede poeten kjøpte en revolver, og ventet på Victoria ved Windsor stasjon. Han skjøt mot henne fra kloss hold, men bommet. Maclean ble tiltalt for høyforræderi, men juryen gikk med på at han var gal og han tilbrakte resten av sitt liv ved asylet Broadmoor. The Times.
Faksimile fra organisasjonens treårsmelding 2002-2005, via blakors.no.
1906 - Blå Kors i Kristiania
Sokneprest Ole T. Moe startet Blå Kors i Norge ved et møte 2. mars 1906. Han var prest i Kristiania Indremission (i dag Kirkens Bymisjon i Oslo). Organisasjonen ble dannet i Sveits i 1877. Hovedmålene var å hjelpe rusavhengige og formidle det kristne budskap. Blakors.no Les mer: Morens alkoholisme tok barndommen fra Elisabeth
Concorde 001, den første prototypen, letter for en testflyvning i Frankrike senere samme år. Scanpix/AP.
1969 - Concorde på vingene
Den første prototypen av overlydsflyet var i luften 2. mars 1969. Concorde ble utviklet i et fransk-britisk samarbeid, og flyene brukt i passasjertrafikk 1976-2003. Flyene tilbakela New York-Paris på knappe 3,5 timer, dobbelt så raskt som andre rutefly. Støy, utviklings- og driftskostnader ble imidlertid store, og sikkerhetsfrykten vokste etter ulykken i Paris i 2000. Siste flyvning var i 2003. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev