På denne dag – 28. februar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Statsminister i Sverige, Olof Palme, ble skutt ned og drept på Sveavägen i Stockholm. Blomster er lagt i blodpølen på fortauet. Arkivfoto SCANPIX Sverige.
1986 - Olaf Palme drept
Olof Palme var en svensk politiker for Socialdemokraterna, og var Sveriges statsminister i to perioder. Statministeren ble skutt og drept 28. februar 1986, på vei hjem fra en kinoforestilling. Det er fortsatt uvisst hvem som begikk drapet. Christer Pettersson ble dømt for drapet, men dommen ble opphevet i 1989. SNL.
Nylonstrømpene kom til Norge i 1949: «Siden frigjøringen er det få ting som har vært så etterstrebet av våre damer som nylonstrømper». Foto: AKTUELL / SCANPIX
1935 - Nylon
Det kunstige tekstilfiberet Nylon ble første gang framstilt 28. februar 1935 av konsernet DuPont. Det var det første syntetiske fiber som ble produsert industrielt. DuPont lanserte i 1940 damestrømper under merkenavnet nylon, og solgte 64 millioner par første år. Under 2. verdenskrig ble nylon brukt til militære fallskjermer og telt. Wikipedia, SNL.
Armauer Hansen ved mikroskopet i Bergens Museum. Foto: «Fridtjof Nansen bildearkiv», Nasjonalbiblioteket, via Wikimedia.
1873 - Nordmann påviser lepra-bakterien
Lepra (spedalskhet) er en infeksjonssykdom forårsaket av leprabasillen Mycobacterium leprae. Den ble første gang observert i mikroskop 28. februar 1873, av den norske legen Gerhard Henrik Armauer Hansen. Han fant ut at sykdommen ikke er arvelig. Lepra var en vanlig sykdom i Norge på 1800-tallet. WikipediaSNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev