Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1986 - Olof Palme drept

Statsminister i Sverige, Olof Palme, ble skutt ned og drept på Sveavägen i Stockholm. Blomster er lagt i blodpølen på fortauet. Arkivfoto SCANPIX Sverige.

1986 - Olof Palme drept

Olof Palme var en svensk politiker for Socialdemokraterna, og var Sveriges statsminister i to perioder. Statsministeren ble skutt og drept 28. februar 1986, på vei hjem fra en kinoforestilling. Det er fortsatt uvisst hvem som begikk drapet. Christer Pettersson ble dømt for drapet, men dommen ble opphevet i 1989. SNL.

1935 - Nylon

De første nylonstrømpene kom til Norge i 1949. «'Siden frigjøringen er det få ting som har vært så etterstrebet av våre damer som nylonstrømper». FOTO; AKTUELL / SCANPIX

1935 - Nylon

Det kunstige tekstilfiberet Nylon ble første gang framstilt 28. februar 1935 av konsernet DuPont. Det var det første syntetiske fiber som ble produsert industrielt. DuPont lanserte i 1940 damestrømper under merkenavnet nylon, og solgte 64 millioner par første år. Under 2. verdenskrig ble nylon brukt til militære fallskjermer og telt. Wikipedia, SNL.

1873 - Nordmann påviser lepra-bakterien

Armauer Hansen ved mikroskopet i Bergens Museum. Foto: «Fridtjof Nansen bildearkiv», Nasjonalbiblioteket, via Wikimedia.

1873 - Nordmann påviser lepra-bakterien

Lepra (spedalskhet) er en infeksjonssykdom forårsaket av leprabasillen Mycobacterium leprae. Den ble første gang observert i mikroskop 28. februar 1873, av den norske legen Gerhard Henrik Armauer Hansen. Han fant ut at sykdommen ikke er arvelig. Lepra var en vanlig sykdom i Norge på 1800-tallet. WikipediaSNL