På denne dag – 1. mars

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Berry etter landing på Kinloch-åkeren i Missouri 1. mars 1912. Airandspacemuseum.org/Wikimedia.
1912 - Første fallskjermhopp fra fly
Flyene satte på 1900-tallet fart i utviklingen av fallskjermer, og første utsprang fra et fly skal ha blitt gjort av den amerikanske kaptein Albert Berry fra 460 meters høyde over Jefferson Barracks ved St. Louis 1. mars 1912. Første dokumenterte fallskjermsprang ble gjort fra varmluftsballong i Frankrike i 1797. SNL.
Tynnslip av Valle-meteoritten. Foto: Rune S. Selbekk, NHM.
2012 - Valle-meteoritten
1. mars 2012 viste en ildkule seg over store deler av Sør-Norge. Den løste seg opp i en sverm av meteoritt-fragmenter. Sommeren 2013 ble en meteoritt på 4,5 kg funnet i Valle kommune i Aust-Agder, og det er antatt at det er den som ble observert året før. Les også: Stein fra fjorårets meteorittfall funnet i Valle
Den da 80 år gamle skuespilleren Charlie Chaplin og kona Oona (49) ser på en billedbok om hans liv i 1974. Scanpix/AP.
1978 - Chaplins kiste stjålet
Året etter den britiske skuespillerens død i Sveits ble kisten hans gravd opp og stjålet av to gravrøvere fra Polen og Bulgaria. De krevde løsepenger fra Chaplins fjerde kone, Oona O'Neill, men ble tatt i en politiaksjon. Kisten ble gjenfunnet i en åker i nærheten, og igjen lagt i graven (som ble forsterket med betong). Chaplin bosatte seg i Sveits på 50-tallet etter kontroverser i USA. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev