På denne dag – 9. mars

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

«De hvite bussene» ble satt igang av svensk Røde Kors med Grev Folke Bernadotte i spissen. Han hadde forhandlet direkte med Hitlers innenriksminister Himmler om overføring av norske og danske sivilfanger. SCANPIX/Arkiv.
1945 - De hvite bussene
Under svensk ledelse ble det i mars og april 1945 organisert hjemtransport av norske og danske sivile fra tyske konsentrasjonsleire. Transporten omfattet flere hundre kjøretøy, hvitmalte og utstyrt med Røde Kors-merker og svenske flagg. Den startet 9. mars 1945 med 75 busser og 280 personer. Evakueringen omfattet i alt ca. 20.000 fanger, de fleste norske og danske. SNL.
Den originale Barbie-dukken til venstre, avbildet med en nyere modell. Produsenten Mattel har solgt over en milliard slike dukker siden 1959. Scanpix/AP.
1959 - Barbies bursdag
Inspirert av en tysk dukke utformet den amerikanske forretningskvinnen Ruth Handler den første «Barbie» for bedriften Mattel, som hun eide med mannen. Dukken er oppkalt etter Handlers datter Barbara. «Barbie» ble lansert på en leketøysmesse i New York 9. mars 1959, og gjorde fenomenal suksess med årene. Wikipedia.
Studentersamfunnets høyeste utmerkelse er Pinnsvinordenen. Her ser vi Hans Majestet Pinnsvinet. Foto: Ole-Christian Bjarkøy, via Wikimedia (CC BY-SA 3.0).
1934 - Studentersamfunnet i Bergen
Studentersamfunnet i Bergen ble stiftet 9. mars 1934. Per 2018 holder studentsamfunnet til i Det Akademiske Kvarter, studentenes kulturhus i Bergen. Foreningen driver møtevirksomhet, teater og er medarrangør av studentrevyer. Forgjengeren, Studentersocietetet i Bergen, var det første studentsamfunnet i Norge og Danmark, stiftet 1697. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev