På denne dag – 7. mars

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

45 artister under fanen «USA for Africa» spiller inn singelen 30. januar 1985. Bl.a.: Cyndi Lauper, Bruce Springsteen, Ray Charles, Lionel Richie, Kenny Rogers, Bob Dylan, m.fl. Scanpix/AP.
1985 - We Are the World
Låta av Michael Jackson og Lionel Richie ble gitt ut på singel med USA for Africa 7. mars 1985, og solgt til inntekt for humanitære prosjekter i Afrika og USA. Singelen tronet med 20 millioner solgte høyt på singellistene i en rekke land, deriblant Norge. Prosjektet var inspirert av britiske Bob Geldofs Band Aid-prosjekter året før. Wikipedia.
Fra utbyggingen på Melkøya i 2004. Verdens nordligste og Europas første eksportanlegg for LNG, Liquid Natural Gas. Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
2002 - Snøhvit
Snøhvit-feltet ble godkjent for utbygging i 7. mars 2002. Produksjonsstart for det største industriprosjektet i Nord-Norge til da var august 2007, med Statoil som operatør. Rørledninger fører gass og kondensat til LNG-anlegg på Melkøya utenfor Hammerfest. Les også: – Norge kan tape hvis vi lykkes
Versaillestraktatens grenser. Det demilitariserte Rhinland i vest. Via Wikimedia.
1936 - Tyskland inn i Rhinland
I strid med Versailles- og Locarno-traktatene inngått etter 1. verdenskrig rykket Hitlers Tyskland 7. mars 1936 inn i det demilitariserte Rhinland. I Köln ble soldatene møtt av jublende folkemengder. Militariseringen endret maktbalansen i Europa i tysk favør, blant annet med byggingen av en sterk forsvarslinje i vest. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev