På denne dag – 10. mars

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Tibets åndelige overhode, den 14. Dalai Lama, har holdt til i Dharamsala i India sammen med eksilsamfunnet av tibetanere siden han flyktet fra Lhasa i 1959. Scanpix/AP.
1959 - Det tibetanske opprøret
Etter Kinas invasjon i 1950 tok landet kontroll over Tibets forsvars- og utenrikspolitikk, mens Tibet skulle beholde en stor grad av indre autonomi. I 1959 var situasjonen likevel svært spent, og 10. mars brøt det ut opptøyer i hovedstaden Lhasa. Tibets åndelige leder Dalai Lama flyktet til India der han fikk politisk asyl, og den tibetanske regjeringen ble oppløst. SNL, Wikipedia.
Bells første prototype fremstilt på et jubileumsfrimerke i 1976. Via Wikimedia.
1876 - Første telefonsamtale
Den første vellykkede toveis overføring av klar tale med en telefon ble gjennomført av en av telefonens oppfinnere, Alexander Graham Bell, og hans partner Thomas Watson 10. mars 1876Wikipedia, SNL. Les også: «Donald Duck-telefonen» seiret til slutt
Fremmedlegionærer i Paris 1. januar 2016. Fremmedlegionen har deltatt i alle franske kriger siden den ble opprettet. I 2005 hadde legionen ca. 7600 mann i ti regimenter, fra ca. 140 land. Scanpix/AP.
1831 - Fremmedlegionen
Den franske fremmedlegionen er et militærkorps bestående av vervede ikke-franskmenn, men også franske borgere (24 prosent i 2007). Legionen ble opprettet 10. mars 1831, og først brukt i Algerie. Soldatene behøver ikke oppgi sitt egentlige navn, og hæren har hatt rykte på seg som fristed for ettersøkte. Dem som har tjenestegjort i tre år eller blir såret i tjeneste kan søke om fransk statsborgerskap. SNL, Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev