På denne dag – 12. mars

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Vidkun Quisling i 1940. Foto: AP
1942 - Quislings «jødeparagraf»
«Jødeparagrafen» i grunnloven av 1814 nektet jøder adgang til landet. Den ble opphevet i 1851, men da Vidkun Quisling ble «ministerpresident» under okkupasjonen gjeninnførte han loven. Ved rettsoppgjøret etter krigen, ble Quisling bl.a. dømt for ulovlig endring av grunnloven. Dagen, Wikipedia. Les også: Norges mest forhatte kvinne
Coca-Colas ikoniske flasker, fra 1894 (t.v) til 1975. Foto: AP
1894 - Første Colaflaske
Coca-Cola ble oppfunnet av den amerikanske farmasøyten John Pemberton i 1886, som solgte rettighetene til oppskriften året etter. I 1894 ble den første brusen på flaske solgt - tidligere hadde den bare blitt solgt på glass. Emballasjen ble produsert tidlig på 1900-tallet og beskrevet av Andy Warhol som «århundrets designikon». Coca-Cola, Wikipedia.
Djindjic vinket til tilhengerne sine i 1997. Foto: Sava Radovanovic / AP
2003 - Serbisk statsminister drept i attentat
Zoran Đinđić hadde vært Serbias statsminister siden 2001, og hadde mange fiender på grunn av sin pro-vestlige politikk. 12.mars 2003 ble han skutt på vei inn i regjeringsbygningen i Beograd. Morderen viste seg å være Zvezdan Jovanovic, som var aktiv i serbernes kriger på 90-tallet. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev