Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1860 -  «Storebrannen» i Stavanger

1860 -  «Storebrannen» i Stavanger

Storebrannen var den mest ødeleggende brannen i Stavanger siden 1600-tallet. Den startet i en bygning på Østervåg, og gjorde at rundt 200 bygninger brant ned. 2000 ble hjemløse, men ingen omkom. Det er fortsatt usikkert hva som startet brannen, men garveren Anders Tollefsen ble mistenkt fordi han hadde fyrt i peisen den natten. Aftenbladet, Byhistorisk Forening.

2013 - Frans blir valgt som pave

Pave Frans talte til folket dagen det ble kunngjort at han var den nye paven. Foto: Gregorio Borgia / AP

2013 - Frans blir valgt som pave

Jorge Mario Bergoglio ble valgt til pave etter at den tidligere paven Benedikt XVI gikk av. Ved utnevnelsen tok han navnet Frans. Pave Frans studerte psykologi, teologi og filosofi, og har vært både biskop og erkebiskop før han ble pave. Han er kjent som en folkelig pontifex som har markert seg mot materialisme. SNL. 

1992 - Nærmere 500 omkommer i jordskjelv

1992 - Nærmere 500 omkommer i jordskjelv

Tyrkia har hatt mange jordskjelv gjennom historien, og et av dem rammet i provinsen Erzincan i 1992. Skjelvet hadde en styrke på 6,7 på Richters skala, og tok livet av minst 498 mennesker. 2000 ble skadd. Skjelvet forårsaket også materielle skader på rundt 105 millioner kroner. Wikipedia.