På denne dag – 13. mars

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Et skilt er satt opp på stedet brannen startet. Foto: Byhistorisk Forening Stavanger
1860 - «Storebrannen» i Stavanger
Storebrannen var den mest ødeleggende brannen i Stavanger siden 1600-tallet. Den startet i en bygning på Østervåg, og gjorde at rundt 200 bygninger brant ned. 2000 ble hjemløse, men ingen omkom. Det er fortsatt usikkert hva som startet brannen, men garveren Anders Tollefsen ble mistenkt fordi han hadde fyrt i peisen den natten. Aftenbladet, Byhistorisk Forening.
Pave Frans talte til folket dagen det ble kunngjort at han var den nye paven. Foto: Gregorio Borgia / AP
2013 - Frans blir valgt som pave
Jorge Mario Bergoglio ble valgt til pave etter at den tidligere paven Benedikt XVI gikk av. Ved utnevnelsen tok han navnet Frans. Pave Frans studerte psykologi, teologi og filosofi, og har vært både biskop og erkebiskop før han ble pave. Han er kjent som en folkelig pontifex som har markert seg mot materialisme. SNL.
Bildet viser sentrum av provinsen Erzincan. Foto: Wikimedia Commons
1992 - Nærmere 500 omkommer i jordskjelv
Tyrkia har hatt mange jordskjelv gjennom historien, og et av dem rammet i provinsen Erzincan i 1992. Skjelvet hadde en styrke på 6,7 på Richters skala, og tok livet av minst 498 mennesker. 2000 ble skadd. Skjelvet forårsaket også materielle skader på rundt 105 millioner kroner. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev