På denne dag – 21. mars

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Bertrand Piccard (til høyre) sammen med Brian Jones inne i luftballongen «Breitling Orbiter 3». Foto: AP
1999 - Første jordomseiling i luftballong
Etter 19 dager, 21 timer, og 47 minutter i luftballong landet sveitseren Bertrand Piccard og engelskmannen Brian Jones i Egypt. Ved hjelp av meteorologer verden over, fløy de verden rundt non-stop, den første reisen i sitt slag. De to har gitt ut en bok sammen om eventyret, og driver fortsatt med flyging. Wikipedia, Forbes.
Slik så det kongelige forlovelsesbildet ut. Arkivfoto: NTB / Scanpix
1929 - Kronprinsesse Märtha og Olav gifter seg
Märtha møtte fetteren Olav mange ganger gjennom oppveksten, men det var først mot slutten av 1920-tallet de begynte å bli interesserte i hverandre. Paret forlovet seg i all hemmelighet under OL i Amsterdam, og giftet seg i Vår Frelsers kirke (Oslo domkirke) i 1929. Sammen bidro de til å knytte bånd med andre kongelige og statsledere. Wikipedia.
Befolkningen i Sharpville minnet ofrene for massakren 50 år etter i 2010. Foto: Denis Farrell / AP
1960 - Sharpeville-massakren i Sør-Afrika
I 1960 ble det innført utvidede apartheidlover som forbød den svarte delen av befolkningen i Sør-Afrika adgang til flere områder. 21. mars samlet mange av innbyggerne i Sharpeville seg utenfor en politistasjon for å protestere, men ble skutt mot av politiet uten forvarsel. 69 ble drept og 180 skadet. Massakren ble en av de verste i kampen mot apartheid. Wikipedia, Aftenposten.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev