På denne dag – 20. mars

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Lennon og Ono under en av sine bryktede Bed-in pressekonferanser i Amsterdam. Foto: AP
1969 - John og Yoko gifter seg
The Beatles' John Lennon møtte kunstneren Yoko Ono i 1966, og i 1969 giftet de seg. Bryllupet ble holdt på The Rock Hotel på Gibraltar. I forbindelse med bryllupsreisen, holdt de en rekke pressekonferanser fra hotellsengene sine i Amsterdam og Montreal som de kalte Bed-in.  I 1970 skilte The Beatles lag, noe mange klandret Ono for. Wikipedia (1, 2), Morgenbladet.
Chirac sammen med Margaret Thatcher i 1987. Foto: AP
1986 - Jaques Chirac blir statsminister i Frankrike
Chirac er kanskje mest kjent for sin presidentperiode, men han var også statsminister i Frankrike over to perioder. I 1986 ble han utpekt til statsminister av den daværende presidenten François Mitterrand. Denne statsministerperioden varte i to år. I ettertid skapte han overskrifter da han ble dømt for korrupsjon. Wikipedia.
Bjørn Einar Romøren, her fra verdenscuprennet i Planica i 2006. Foto: Primoz Lovric / SCANPIX
2005 - Romøren setter verdensrekord
Under verdenscupfinalen i hopp i Planica i 2005, satte Romøren først rekord med et hopp på 234,5 meter. I annen omgang av rennet slo finske Matti Hautamaki rekorden, men like etter slo Romøren tilbake med et vanvittig hopp på 239 meter. Roar Ljøkelsøy kom på andreplass og Hautamaki på fjerde. NRK, VG.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev