På denne dag – 30. mars

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Sjekken på 7,2 millioner dollar, som USA brukte til å kjøpe Alaska fra Russland. Wikimedia, Public Domain.
1867 - USA kjøper Alaska
USA kjøpte Alaska av det russiske riket 30. mars 1867, for 7,2 millioner dollar (809 millioner kroner i dagens verdi). Russland ønsket å selge territoriet av frykt for at det ville bli beslaglagt om det brøt ut krig med Storbritannia. 1.518.800 km2 ble lagt til amerikansk territorium. Wikipedia.
En Secret Service-agent roper ordre etter skuddene mot Reagan, utenfor et hotell i Washington. Scanpix/AP.
1981 - Ronald Reagan skutt
30. mars 1981 skjøt John Hinckley Jr. USAs president Ronald Reagan. Presidenten var døden nær da han kom til sykehuset, men ble stabilisert og utskrevet i april. Også tre andre ble såret, men overlevde. Hinckley skal ha vært fiksert på skuespillerinnen Jodie Foster, og var i tvungen behandling frem til 2016.  Wikipedia.
To franske offiserer i infanteriet sammen med en menig under Krimkrigen. Roger Fenton/Wikimedia.
1856 - Fred etter Krimkrigen
Krimkrigen ble ført 1853–56 mellom Russland på en side og Tyrkia med «vestmaktene» Storbritannia og Frankrike og Sardinia på den andre. 30. mars 1856 ble det sluttet fred i Paris. Svartehavet ble nøytralt, og Russland gjorde mindre landavståelser. Moldova og Valakiet (sammenslått til Romania 1858) og Serbia ble anerkjent som selvstendige fyrstedømmer. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev