På denne dag – 28. mars

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Kjøletårn ved Three Mile Island-anlegget, få dager etter ulykken. Scanpix/AP.
1979 - Atomulykke i USA
Kjernekraftverket Three Mile Island i Pennsylvania ble rammet av den hittil alvorligste atomulykken i USA 28. mars 1979. Det var fare for at reaktortanken skulle eksplodere, og det sev radioaktive gasser ut. Ulykken fikk begrensede konsekvenser for omgivelsene, men avdekket alvorlige svakheter ved datidens kraftverk. Oppryddingen tok ti år, og kostet en milliard dollar. SNL.
Fotgjengere på Galata-broen i Istanbul, med Suleymaniye-moskeen i bakgrunnen. Scanpix/AFP.
1930 - Istanbul (ikke Konstantinopel)
28. mars 1930, syv år etter Tyrkias selvstendighet, ble Konstantinopel omdøpt til Istanbul. I antikken kalte grekerne bosetningen Byzantion (Bysants). Senere ble den omdøpt Konstantinopel etter keiser Konstantin. Istanbul var brukt i tyrkisk dagligtale allerede før den osmanske erobringen i 1453, men Kostantiniyye ble brukt i offisielle sammenhenger. SNL. Les også: Der verdener møtes
Natos generalsekretær Jens Stolteberg med allierte styrker i Polen. Scanpix/AP.
2014 - Stoltenberg blir Nato-sjef
28. mars 2014 offentliggjorde NATO at Jens Stoltenberg var valgt til Anders Fogh Rasmussens etterfølger som generalsekretær og leder av Det nordatlantiske råd. Han tiltrådte 1. oktober. Stoltenberg var tidligere statsminister for AP i til sammen ni og et halvt år. Wikipedia, SNL. Les også: Trump: – Stoltenberg er min største fan

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev