På denne dag – 2. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Gotti i samtale med en advokat under rettssakens første dag i januar 1990. Scanpix/AP.
1992 - Sjefen for Gambino-familien dømt
John Gotti (1940-2002) var en italiensk-amerikansk mafiatopp som ledet Gambino-familien i New York. Fra 1985 var familien det største forbrytersyndikatet i verden, og tjente flere hundre millioner dollar årlig på kapring, narkohandel, gambling, prostitusjon m.m. I april 1992 ble Gotti dømt til livstid i fengsel for bl.a. fem drap. Wikipedia.
Den britiske fregatten HMS Antelope eksploderer utenfor Falklandsøyene 25. mai 1982. 649 argentinere, 255 briter og tre sivile falklendere mistet livet under krigen. Scanpix/AP.
1982 - Falklandskrigen
Falklandskrigen startet 2. april 1982 da Argentina invaderte Falklandsøyene i et forsøk på å overta suvereniteten de hevdet over øyene. 5. april sendte Storbritannia en marinestyrke til konfliktområdet. Krigen varte i 74 dager, og endte med argentinsk overgivelse i juni. Wikipedia.
I forgrunnen t.v. britiske bombeskip, dernest den britiske linjen, den dansk-norske linjen og København i bakgrunnen. Maleri: Nicholas Pocock/Wikimedia.
1801 - Slaget på Københavns red
Ved Napoleonskrigene dannet Danmark-Norge og Sverige et væpnet nøytralitetsforbund med Russland og Preussen. Storbritannia så forbundet som en utfordring, og sendte 2. april 1801 en britisk flåte inn på Københavns red, der fellesflåten lå. Slaget endte uavgjort med over 2000 døde og sårede, og mange ødelagte skip. Det førte til at Danmark-Norge forlot nøytralitetsforbundet. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev