På denne dag – 1. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Apple I var Apples første datamaskin. Den ble solgt for 666,666 dollar fordi Steve Wozniak likte repeterende tall. Foto: Rebelpilot/Wikimedia Commons
1976 - Apple Inc.
Apple Inc. (tidligere Apple Computers) ble grunnlagt i 1976 av Steve Wozniak, Steve Jobs og Ronald Wayne. Apple I (bildet) var Apples første produkt, bygget av Wozniak selv. Senere lanserte selskapet den første modellen av Macintosh og Macbook Pro. I 2007 kom den første iPhone. IT-giganten er nå et av verdens mest verdifulle selskaper. Wikipedia.
Aktiv dødshjelp er et kontroversielt tema. Illustrasjonsfoto: Foto: Heiko Junge / SCANPIX
2002 - Nederland tillater aktiv dødshjelp
Den nederlandske loven som trådte i kraft 1. april 2002 tillater aktiv dødshjelp under bestemte betingelser. I 2016 var det 6091 tilfeller av eutanasi i Nederland, og handlingen sto for 4 prosent av alle dødsfall, ifølge offisielle tall. I Norge er aktiv dødshjelp forbudt (2018), og det har vært sterk motstand mot liberalisering blant leger og politikere. Wikipedia.
Sean Connery, Ursula Andress og John Kitzmiller i Dr. No (1962). Foto via IMDb.com.
1963 - Dr. No-rgespremiere
James Bond-filmen Dr. No var den første i en rekke, basert på Ian Flemings spionromaner om den lettere misogyne britiske MI6-agenten. I 1963 hadde den første Bond-filmen norgespremiere på Eldorado kino i Oslo. Bond blir sendt til Jamaica for å undersøke forsvinningen av den britiske agenten John Strangways og hans sekretær. Wikipedia. Les også: Her kan du spise som James Bond

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev