Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1976 - Apple Inc. grunnlagt

Apple I var Apples første datamaskin. Den ble solgt for 666,666 dollar fordi Steve Wozniak likte repeterende tall. Foto: Rebelpilot/Wikimedia Commons

1976 - Apple Inc. grunnlagt

Apple Inc. (tidligere Apple Computers) ble grunnlagt i 1976 av Steve Wozniak, Steve Jobs og Ronald Wayne. Apple I (bildet) var Apples første produkt, bygget av Wozniak selv. Senere lanserte selskapet den første modellen av Macintosh og Macbook Pro. I 2007 kom den første iPhone. IT-giganten er nå et av verdens mest verdifulle selskaper. Wikipedia.

2002 - Nederland tillater aktiv dødshjelp

Aktiv dødshjelp er et kontroversielt tema. Illustrasjonsfoto: Foto: Heiko Junge / SCANPIX

2002 - Nederland tillater aktiv dødshjelp

Den nederlandske loven som trådte i kraft 1. april 2002 tillater aktiv dødshjelp under bestemte betingelser. I 2016 var det 6091 tilfeller av eutanasi i Nederland, og handlingen sto for 4 prosent av alle dødsfall, ifølge offisielle tall. I Norge er aktiv dødshjelp forbudt (2018), og det har vært sterk motstand mot liberalisering blant leger og politikere. Wikipedia.

1963 - Dr. No-rgespremiere

Sean Connery, Ursula Andress og John Kitzmiller i Dr. No (1962). Foto via IMDb.com.

1963 - Dr. No-rgespremiere

James Bond-filmen Dr. No var den første i en rekke, basert på Ian Flemings spionromaner om den lettere misogyne britiske MI6-agenten. I 1963 hadde den første Bond-filmen norgespremiere på Eldorado kino i Oslo. Bond blir sendt til Jamaica for å undersøke forsvinningen av den britiske agenten John Strangways og hans sekretær. Wikipedia. Les også: Her kan du spise som James Bond