På denne dag – 6. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

De franske syklistene Masson og Flameng var blant deltakerne. Wikimedia.
1896 - Første OL på 1500 år
De antikke olympiske leker var idrettskonkurranser i det gamle Hellas, avholdt regelmessig i nesten 1200 år. Det moderne OL ble dannet etter initiativ av franskmannen Pierre de Coubertin. De første sommerlekene gikk av stabelen i Athen 6. april 1896. 14 nasjoner deltok. Wikipedia, SNL.
ABBA og venner feirer seieren i Eurovision Song Contest 6. april 1974. Scanpix/AP.
1974 - «Waterloo»
Eurovision Song Contest i 1974 ble avholdt i Brighton på sørkysten av England. BBC tok på seg arrangørrollen etter at Luxembourg fant at landet ikke hadde råd for andre år på rad. Årets vinner ble Sverige med ABBAs «Waterloo». Dette ble begynnelsen på gruppas store, internasjonale gjennombrudd. Wikipedia.
Et minnesmerke for tusener rwandere som ble drept i og nær den katolske kirken i Nyamata under folkemordet i 1994. Scanpix/AP.
1994 - Folkemordet i Rwanda
6. april 1994 ble et fly med Rwandas president Juvénal Habyarimana og Burundis president Cyprien Ntaryamira om bord skutt ned over Rwandas hovedstad Kigali. Dette ble starten på et av historiens mest brutale og effektive folkemord. I løpet av tre måneder ble mellom 800.000 og én million tutsier og politisk moderate hutuer drept i landet. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev