På denne dag – 13. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Navigasjonssystemet ble først brukt til å gi amerikanske ubåter koordinater. Polaris-missil avfyres fra atomubåten George Washington i juli 1960. Scanpix/AP.
1960 - Transit-programmet
Verdens første satellitt-navigeringsprogram. Det militære systemet ble først brukt av den amerikanske marinen for å gi nøyaktig posisjonsinformasjon til ubåter, siden også åpnet for sivil bruk. Den første satellitten, Transit 1B, kom i bane 13. april 1960. Transit ble faset ut til fordel for Global Positioning System (GPS) i 1996. Wikipedia.
Korsfarernes angrep på Konstantinopel, fremstilt i et venetiansk manuskript ca. 1330. Wikimedia.
1204 - Konstantinopel faller
Det fjerde korstog: Pave Innocens 3s opprinnelig plan var at hæren skulle reise sjøveien fra Venezia til «Det hellige land». Men dogen, det venetianske overhodet, syntes det var en bedre idé å dra til Konstantinopel og erobre det (gresk-ortodokse) bysantinske riket. Konstantinopel falt, og Bysants ble delt i en rekke føydalstater. SNL. Les også: Halfdan var her
13. april 1997: Masters-vinner Tiger Woods får den grønne jakka fra forrige års vinner Nick Faldo, ved Augusta National Golf Club. Scanpix/AP.
1997 - Tiger vinner Masters
Masters er et av de fire store mesterskapene i proff-golf. Tiger Woods (21 år) vant 13. april 1997 turneringen i Georgia, USA. Han ble både yngste og første ikke-hvite spiller til å vinne konkurransen, og satte ny poengrekord. Woods klatret til topps på den offisielle globale golf-rangeringslista i juni samme år. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev