På denne dag – 8. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Innbyggere i Sarajevo løper for å unngå snikskytterild i beryktede «Sniper alley», 15. april 1994. Scanpix/AP.
1992 - Bosnias løsrivelse
Etter en folkeavstemning om løsrivelse fra Jugoslavia erklærte president Alija Izetbegović Bosnia-Hercegovina som selvstendig. 8. april 1992 ble den nye staten anerkjent av flere land. Den påfølgende borgerkrigen varte til 1995, og var den største væpnede konflikten i Europa etter 2. verdenskrig, med rundt 100.000 drepte. SNL.
Anders Lange på talerstolen i Saga kino foran en fullsatt sal, 8. april 1973. Noen måneder senere ble Lange valgt inn på Stortinget. Scanpix.
1973 - Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep
På Saga kino 8. april 1973 holdt Anders Lange en to timer lang tale, der han gikk hardt ut mot de høye skattene og de ansvarlige politikerne. Det nye partiet, forløperen til dagens Fremskrittspartiet, ble stiftet ved dette møtet. SNL.
«Who's the lady with the log?» «We call her the Log Lady.» Skuespiller Catherine E. Coulson i Twin Peaks.
1990 - Twin Peaks
Twin Peaks er en amerikansk TV-serie på 30 episoder i to sesonger, sendt på amerikanske ABC mellom 1990 og 1991. Den surrealistiske krim noir-serien ble skapt av David Lynch og Mark Frost. I Norge hadde Twin Peaks premiere høsten 1990, og gikk både fredager og lørdager. Tredje sesong hadde verdenspremiere i mai 2017, og var om mulig enda mer snurrig. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev