På denne dag – 11. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Elverum brenner etter tysk bombeangrep 11. april 1940. Store deler av bebyggelsen ble ødelagt. Scanpix.
1940 - Elverum brenner etter «Kongens nei»
11. april 1940 avviste kong Haakon å snakke med en utsending fra Quisling og med minister Bräuer, som han hadde snakket med dagen før. Tyske fly angrep Elverum med brann- og sprengbomber. Kongen og kronprinsen søkte tilflukt i Nybergsund, som også ble utsatt for flyangrep. SNL.
Dylan med sangeren Joan Baez under «Marsjen i Washington», 28. august 1963. R. Scherman/U.S. National Archives/Wikimedia.
1961 - Bob Dylans første konsert
Etter flere mindre spillejobber våren 1961 spilte Bob Dylan sin første profesjonelle konsert i lokalet Gerde's Folk City i New York 11. april 1961. Han varmet opp for bluesgitaristen John Lee Hooker. En konsert samme sted i september fikk varm omtale i New York Times, og ble viktig for oppstarten av Dylans karriere. Wikipedia.
Adolf Eichmann, en av de hovedansvarlige for organiseringen av folkemordet under andre verdenskrig, ved rettssaken i Jerusalem. Scanpix/AP.
1961 - Eichmann i Jerusalem
SS-oberstløytnant Adolf Eichmann var en nazibyråkrat med hovedansvar for massedeporteringen av østeuropeiske jøder til ghettoer og konsentrasjonsleire under andre verdenskrig. Han gikk i dekning i Argentina etter krigen, men ble i 1960 oppsporet av israelsk etterretning og bortført til Israel. Rettssaken mot Eichmann fant sted i Jerusalem 11. april–desember 1961. Han ble dømt til døden og henrettet for forbrytelser mot Europas jøder. Wikipedia, SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev