På denne dag – 10. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Slik så de ut i 1968, da det boblet over av kreative eksperimentelle ideer. Året etter falt The Beatles fra hverandre. NTB-arkivfoto
1970 - «Beatles er oppløst»
Paul McCartney (27) kunngjorde i en pressemelding 10. april 1970 at han forlot The Beatles. John Lennon hadde varslet bandet om sin fratreden høsten før, men avventet en offentlig erklæring for å ikke sabotere salget av albumet Abbey Road. Juridiske tvister varte lenge etter at gruppa hadde sluttet å spille sammen. Wikipedia.
Den 82 meter lange atomubåten USS Thresher (SSN-593) i april 1961.  J.L. Snell/Naval Historical Center/Wikimedia.
1963 - USS Thresher-ulykken
129 omkom da den amerikanske ubåten forulykket under en dypdykkingstest 10. april 1963. Thresher var den første atomubåten som gikk tapt til havs, og den første av to ubåtulykker der over 100 har omkommet. Ulykken med russiske Kursk i år 2000 var den andre (per 2018). Wikipedia.
De polske toppolitikerne var på vei til en minneseremoni for polske offiserer drept av sovjetisk politi i 1940. Scanpix/AP.
2010 - Polens president dør i flyulykke
Polens president Lech Kaczynski, militære ledere og toppolitikere var blant de 96 som mistet livet da flyet deres styrtet ved Smolensk i Russland 10. april 2010. Selv om etterforskere konkluderte med dårlig vær og menneskelig svikt som årsak til ulykken har det florert med alternative forklaringer. Usikkerheten har forsuret forholdet mellom polske og russiske myndigheter. NTB. 

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev