På denne dag – 9. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Tyske soldater i kamp med norske styrker, 40 km vest for Lillehammer. April 1940. Scanpix/AP.
1940 - Tyskland invaderer Norge
Om morgenen 9. april gikk tyske styrker i land i en rekke norske byer. Alle kystbefestninger, og flyplassene Fornebu og Sola ble også angrepet. Norske styrker på Oscarsborg klarte å senke krysseren «Blücher» i Drøbaksundet. Dette ga kongen, regjeringen og Stortinget tid til å unnslippe hovedstaden. Wikipedia.
I Norge var Braathens tidlig ute med å ta i bruk Boeing 737. Her med en 737-700 fotografert i år 2000. Foto: Braathens / SCANPIX
1967 - Boeing 737
Det amerikanske tomotors Boeing 737 er verdens mest solgte serie av passasjerfly. Boeing 737 fløy første gang 9. april 1967, og første fly ble levert til Lufthansa i februar 1968. Flyserien er fremdeles i produksjon i nyere «generasjoner», og 9486 fly var levert per april 2017. SNL.
Prinsen av Wales og hertuginnen av Cornwall etter seremonien i Windsor rådhus. Scanpix/AP.
2005 - Charles og Camilla
Den britiske kronprins Charles var gift med prinsesse Diana fra 1981 til skilsmissen i 1996. 9. april 2005 giftet han seg igjen, denne gang med Camilla Parker Bowles, i en borgerlig vielse i Windsor rådhus. Seremonien ble fulgt av en religiøs velsignelse. Det var en «offentlig hemmelighet» at de to hadde et forhold mens begge var gift på hver sin kant. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev