På denne dag – 16. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Stones i 1964. F.v.: Jones på gitar, Wyman på bass, Watts på trommer, Jagger vokal og Richards på gitar. Foto: AP
1964 - Stones' første album
Den engelske rockegruppen Rolling Stones ble dannet i 1962, og besto da av Mick Jagger, Keith Richards, Ian Stewart og Brian Jones. I 1964 ga de ut sitt første album, med tittelen The Rolling Stones. Albumet ble en umiddelbar suksess på hitlistene i Storbritannia og USA. Året etter markerte bandet seg også med hiten (I Can't Get No) Satisfaction. Wikipedia.
Harriet Quimby i sitt lille fly av typen Blériot. Foto: George Grantham Bain/Wikimedia Commons
1912 - Første kvinne over den engelske kanal
Harriet Quimby var en amerikansk manusforfatter og pilot. Hun var den første kvinnen som tok flysertifikat i USA, og til å fly over den engelske kanal. Hun tok av fra Dover i England og landet i Calais i Frankrike. Flyturen tok 59 minutter. Prestasjonen kom i skyggen av Titanics forlis noen dager før. Wikipedia. 
Breivik sammen med sine forsvarere Geir Lippestad og Vibeke Hein Bæra i retten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
2012 - 22. juli-rettssaken
Terrordømte Anders Behring Breivik ble pågrepet rett etter massakren på Utøya. Rettssaken startet 16. april 2012 og varte i ti uker. Rettssaken fikk massiv mediedekning. August samme år ble han dømt til 21 års forvaring, og ingen av partene anket. Wikipedia, NRK.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev