På denne dag – 20. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Brennende og ødelagte hus etter eksplosjonen på Vågen i Bergen 20. april 1944. Foto: Deutsches Bundesarchiv/Wikimedia.
1944 - Eksplosjonen på Vågen
Nederlandske «Voorbode» lå med dynamittlast ved festningskaien nord for Bradbenken i Bergen. Skipet gikk i lufta i den største enkeltkatastrofen i Norge under 2. verdenskrig, 20. april 1944. 158 omkom, 4800 ble skadd, og eksplosjonen medførte store materielle ødeleggelser. Sprengstoffinspeksjonen konkluderte med at selvantennelse i kull var årsaken. Wikipedia, SNL.
Slukningsarbeid 21. april, Deepwater Horizon-riggen i brann. Scanpix/AP.
2010 - Deepwater Horizon
Boreriggen Deepwater Horizon eksploderte 20. april 2010, med påfølgende brann. 11 omkom og 17 kom til skade. Riggen var eid av Transocean og boret for BP i Mexicogulfen, sørøst for kysten av den amerikanske delstaten Louisiana. Oljeutslippet førte til den største miljøkatastrofen i amerikansk historie til da.  Wikipedia.
Folkeforbundets sjuende samling i Paris, august 1928. Scanpix/AP.
1946 - Folkeforbundet oppløses
Nasjonenes Forbund var den første internasjonale organisasjonen med formål å trygge verdensfreden. Forbundet ble opprettet i tråd med Versailles-traktaten, etter første verdenskrig. Hadde enkelte suksesser i mellomkrigstiden, men klarte ikke å stagge aksemaktenes aggresjon på 30-tallet. Oppløst 20. april 1946 til fordel for opprettelsen av De forente nasjoner. Wikimedia, SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev