På denne dag – 25. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Framtiden i våre hender demonstrerte i 2008 mot undertøysprodusenten Triumph, som de mente diskriminerte ansatte ved en fabrikk i Thailand. Scanpix.
1974 - Framtiden i våre hender
Framtiden i våre hender er en ideell organisasjon som arbeider for grønt forbruk og rettferdig fordeling av verdens ressurser. Bevegelsen ble grunnlagt 25. april 1974, inspirert av Erik Dammanns bok av samme navn. FIVH var med 25.500 medlemmer den største miljøorganisasjonen i Norge i 2015. Wikipedia, SNL.
Portugisisk soldat med en nellik i geværet snakker med menneskemengden i Lisboa, april 1974. Scanpix/AP.
1974 - Nellikrevolusjonen
En militærjunta gjennomførte statskupp i Portugal 25. april 1974, den såkalte «nellikrevolusjonen». En sivil regjering ble dannet og demokrati innført etter tiår med autoritært styre. Nellikrevolusjonen var en tilnærmet blodløs militærledet revolusjon, som startet i hovedstaden Lisboa. SNL.
Tittelbladet i førsteutgaven, via Wikimedia.
1719 - Robinson Crusoe
Romanen Robinson Crusoe av Daniel Defoe ble først utgitt 25. april 1719. Første utgave krediterte Crusoe som forfatter, og fikk mange til å tro han var en virkelig person. Fortellingen var inspirert av den skotske styrmann Alexander Selkirks opplevelser da han 1704–09 var strandet på en øde øy i Juan Fernandez-gruppen ved Sør-Amerikas kyst. SNL, Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev