På denne dag – 23. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Vidar Lønn Arnesen i studio i NRK med LP-plater, ca. 1966. Foto: Timmie Skotaam/Aktuell /NTB Scanpix.
1965 - «Ti i skuddet»
Musikkprogrammet Ti i skuddet på NRK gikk på lufta første gang 23. april 1965. Programleder var i en årrekke Vidar Lønn-Arnesen. To juryer, med 100 ungdommer i hver, trykket på mentometerknapper for å stemme frem låtene. Etter en pause på 70-tallet var programmet tilbake for fullt i 80-årene. Sist sendt i år 2007. Wikipedia.
Mange steder, deriblant i Norge, følger bryggerier fortsatt renhetsloven frivillig, og erklærer om flasken inneholder rent maltøl eller om maltet er blandet opp med rimeligere stivelseskilder. Ill: Petr Kratochvil/Wikimedia (CC0).
1516 - Renhetsloven for øl
Renhetsloven er en gammel bestemmelse som sier at øl kun kan brygges av malt, humle og vann. Den ble innført av kurfyrst Wilhelm 4. av Bayern, 23. april 1516. Norsk lov fra 28. juni 1912. 1. januar 1994 måtte Norge, som siste land i verden, oppheve loven, da Europadomstolen definerte den som handelshindring i strid med EU-regler. SNL, Wikipedia.
New Coke (t.v.) regnes som en advarsel mot å kludre for mye med etablerte merkevarer. Scanpix/AP.
1985 - Floppen «New Coke»
New Coke var det uoffisielle navnet da Coca-Colas klassiske oppskrift ble endret 23. april 1985, i et forsøk på å ta igjen markedsandeler tapt til Pepsi. Kundene hadde lite sans for endringen, og den nye colaen ble raskt ansett for å være en flopp. Bare tre måneder etter var den gamle colaoppskriften til salgs igjen, som «Coca-Cola Classic». New Coke ble avviklet i juli 2002. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev