På denne dag – 3. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Foto: Inge Gjellesvik NTB / Scanpix.
1986 - Eurovision i Grieghallen
Den 31. internasjonale finalen i Eurovision Song Contest avholdes i Bergen, og for første gang i Norge etter at Bobbysocks vant med «La det swinge» året før. 14-åringen Sandra Kim fra Belgia sang seg til topps med «J'aime la vie» (Jeg elsker livet). Her med programleder Åse Kleveland. Wikipedia.
St. Helena finner det sanne korset. Italiensk manuskript ca 825. Via Wikimedia Commons.
327 - «Helena finner korset»
Korsmessen om våren ble holdt til minne om at korset ifølge legenden ble funnet i Jerusalem av keiser Konstantins mor, Helena. Da skulle alle gjerder være satt i stand, og grinder satt i. Ved korsmessen om høsten skulle høstarbeidet være ferdig og grinder tas bort. SNL. | Fra ABC Nyheter: Jesu' grav gjenåpnes (1968)
Portretter av formann Mao ved inngangen til det okkuperte Sorbonne-universitetet i Paris, 15. mai 1968.
1968 - Mai-opprøret i Paris
Studenter samlet seg ved Sorbonne-universitetet i Paris, i protest mot stengingen av universitetet i Nanterre og trusler om utvisning. De påfølgende ukene tiltok protestene med massemøter over hele Frankrike, gatekamper, streiker og okkupasjoner. Wikipedia, SNL. Les også: Hvem var «sekstiåtterne?»

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev