På denne dag – 2. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

President Obama og hans stab følger med på aksjonen direkte i Det hvite hus. Foto: Pete Souza
2011 - Osama bin Laden drept
Osama bin Laden, terrororganisasjonen al-Qaidas leder, ble drept av amerikanske spesialsoldater fra «SEAL Team Six», i en CIA-ledet aksjon. Aksjonen skjedde mot bin Ladens skjulested i den pakistanske garnisonbyen Abbottabad. Liket ble senket på ukjent sted. USA og landets allierte hadde jaktet på den saudiske terroristen siden angrepene mot USA 11. september 2001. SNL, Wikipedia.
1988: «Det tradisjonsrike Pengelotteriet er i ferd med å innføre landets første øyeblikkslotteri med store pengegevinster.» NTB / Scanpix.
1912 - Det norske Pengelotteri
Det statlige lotteriet opprettet ved lov av 2. mai 1912. Først administrert av Den norske Creditbank, fra 1995 av Norsk Tipping. Omfattet fra 1988 skrapelotteriet Flax. Overskuddet gikk til staten. Loven om Pengelotteriet ble opphevet av Stortinget samtidig som det ble avviklet i 1998. Flax ble overtatt av Norsk Tipping. SNL.
Et velkjent, men fingert, foto av «Nessie».
1933 - Loch Ness-monsteret observert?
I skotsk folklore er Loch Ness-monsteret «Nessie» en skapning som bor i innsjøen den har sitt navn etter. Interessen for, og troen på, skapningen har eksplodert siden den fikk verdens oppmerksomhet etter 2. mai 1933, da deltidsjournalisten og tilsynsmann for innsjøen Alex Campbell skrev om «monsteret» i lokalavisa Inverness Courier. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev