På denne dag – 2. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

President Obama og hans stab følger med på aksjonen direkte i Det hvite hus. Foto: Pete Souza
2011 - Osama bin Laden drept
Osama bin Laden, terrororganisasjonen al-Qaidas leder i en årrekke, ble drept av amerikanske styrker. Aksjonen skjedde mot bin Ladens skjulested i Pakistan. USA og landets allierte hadde jaktet på terrorlederen i ti år, siden angrepene mot USA 11. september 2001.
Foto: Howcheng
1956 - Jarlsbergosten lanseres
Jarlsberg hovedgård produserte og solgte «Jarlsberg» og «Jarlsberg-Ost» på 1820-tallet. Dagens Jarlsberg-ost fra TINE ble utviklet på 1950-tallet og senere.
Et kjent, men fingert, foto av «Nessie».
1933 - Loch Ness-monsteret observert?
Påstander om et «uhyre» i den skotske innsjøen Loch Ness skriver seg langt tilbake i tid, men den moderne myten kan dateres til 1933. Regionavisen Inverness Courier kunne melde om et lokalt par som hadde sett «en diger skapning i vannoverflaten». «Monsteret» (et begrep redaktøren valgte) ble et mediefenomen, og London-aviser sendte korrespondenter for å dekke saken.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev