På denne dag – 29. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

En arbeider i Øst-Berlin spar stein over ruinene av «Førerbunkeren» i april 1945 etter den tyske overgivelsen. Scanpix/AP.
1945 - Adolf Hitler gifter seg
Eva Braun var Adolf Hitlers kjæreste en årrekke. Paret ble viet i rikskanselliets bunker under sluttkampene om Berlin, 29. april 1945. Krigsnederlaget var åpenbart for alle. Dagen etter, like før sovjetiske styrker rykket inn i den tyske hovedstaden begikk paret selvmord i bunkeren. SNL. Les også: Eva Brauns private bilder
Paret forlater kirken etter bryllupet, 29. april 2011. Scanpix/AP.
2011 - Catherine blir prinsesse
Prins William, hertug av Cambridge, giftet seg med Catherine Middleton. Etter bryllupet i Westminster Abbey 29. april 2011 fikk hun tittelen prinsesse Catherine, hertuginne av Cambridge. William er den eldste sønnen til prins Charles, fyrste av Wales, og Diana, fyrstinne av Wales. Han er nummer to i den britiske arvefølgen. SNL.
Oldsmobile Alero var den siste Oldsmobile som ble bygget. IFCAR/Wikimedia.
2004 - Siste Oldsmobile
Oldsmobile var et amerikansk bilmerke produsert mellom 1897 og 2004, av General Motors størsteparten av tiden. På 107 år ble det laget over 35 millioner biler. 29. april 2004 var det kroken på døra. Oldsmobile var frem til da USAs eldste modeller (ikke produsent) som fortsatt var i produksjon, og også en av verdens eldste etter Daimler, Peugeot og Tatra. Wikipedia, Automotivehistory.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev