På denne dag – 30. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Washington tas i ed som USAs første president, på balkongen til Federal Hall i New York. Wikimedia.
1789 - USAs første president
George Washington (1732-1799) ble 30. april 1789 tatt i ed som USAs første president. Han var en av «grunnlovsfedrene». Washington var plantasjeeier, oppvokst i en velstående Virginia-familie. Han friga sine slaver i testamentet. Han var privat motstander av slaveriet som institusjon, og mente det var økonomisk ufornuftig og moralsk uforsvarlig. Wikipedia.
Visuell fremstilling av «Common Crawl 2012», en indeksering av 3.5 milliarder nettsider og 128 milliarder lenker. Wikimedia.
1993 - World Wide Web lanseres fritt
World Wide Web (www) ble utviklet av Tim Berners-Lee ved CERN, den europeiske organisasjonen for kjernefysisk forskning i Sveits. 30. april 1993 bestemte styret i CERN at den nye teknologien skulle være fri, og at det ikke skulle betales avgift for bruk. Da nettleseren Mosaic ble tilgjengelig i 1993 spredde bruken seg raskt utenfor forskningsmiljøet. Wikipedia.
Svømmeren Alexander Dale Oen under trener i 2010. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
2012 - Alexander Dale Oen dør
Alexander Dale Oen var i verdenstoppen i brystsvømming. Han ble verdensmester, europamester og Norges første OL-medaljevinner i svømming da han tok sølv under sommer-OL i Beijing 2008. Oen døde på høyden av sin karriere, bare 26 år gammel, på treningsleir i Arizona. Dødsårsaken ble fastslått å være hjerteinfarkt, forårsaket av kransarteriesykdom. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev