På denne dag – 1. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Foto: Ida Tolgensbakk
1890 - 1. mai
I 1888 besluttet American Federation of Labor at det skulle holdes generalstreik 1. mai 1890, som del av kampen for 8-timers arbeidsdag. På samme bakgrunn vedtok Den annen internasjonale i 1889 å gjøre 1. mai til en internasjonal demonstrasjonsdag. Senere har dagen gitt uttrykk for arbeiderbevegelsens krav og program. SNL.no
Foto: Robert Paul Young
1931 - Empire State Building åpnet
Bygningen var den første bygningen på over 100 etasjer. Den er 443,2 meter høy inkludert antennen, har 6 500 vinduer og 73 heiser. Den var rangert som verdens høyeste bygning i 39 år, frem til det første av to tårn i World Trade Center. Navnet kommer av «Empire State», et kallenavn på New York. Wikipedia.
Foto: Alexander Kahle
1941 - Citizen Kane lansert
Orson Welles spiller selv hovedrollen som aviskongen Charles Foster Kane, som i filmens åpningsscene utånder etter å ha sagt sitt siste ord: «Rosebud.» Filmen presenterer Kanes liv i en serie av tilbakeblikk, idet en gruppe journalister forsøker å oppklare hva han mente med det ordet. Det avsløres først i filmens sluttscene. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev