På denne dag – 4. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Hans Due/NTB scanpix
1985 - La det swinge
Bobbysocks, en pop-duo bestående av Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen, vinner finalen i Eurovision Song Contest i Göteborg med 123 poeng. «La det swinge» sikret Norges første seier i den europeiske musikkonkurransen. Wikipedia.
Protester mot Versailles-traktaten i Beijing 4. mai 1919. (Wikimedia Commons).
1919 - 4. mai-bevegelsen i Kina
Studentene i Beijing arrangerte en massedemonstrasjon mot avgjørelsen i Versailles etter første verdenskrig, der Japan fikk beholde de tyske besittelsene i Shandong. 4. mai-bevegelsen spredde seg i landet, og ble den gryende begynnelsen for landets kommunistbevegelse, formelt stiftet i 1921. Wikipedia.
Arkivfoto fra valgnatten i London 4, mai 1979.
1979 - Thatcher blir statsminister
Margaret Thatcher (1925-2013) var Storbritannias første kvinnelige statsminister, og satt fra 1979 til 1990. Hun gikk inn for privatisering, reduksjon av offentlige utgifter, og begrensning av fagforeningenes makt. Politikken ga økonomisk vekst, men rekordhøy arbeidsledighet. Les også: «Jernkvinnen» som splittet StorbritanniaSNL, Wikipedia

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev