På denne dag – 10. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Foto: Paul Weinberg
1994 - Mandela ble president
Sør-Afrikas første svarte president (1994–1999), og landets første president valgt i frie valg blant alle landets borgere. Før han ble president hadde han i en årrekke vært en av de toneangivende antiapartheidaktivister i landet, og hadde sittet fengslet i 27 år, mye av tiden på Robben Island. Les også: Folkehelten Nelson Mandela (2013)
Ludvig 16. Fra maleri av Antoine-François Callet, via Google Art Project.
1774 - Ludvig 16. av Frankrike
Denne dagen ble Ludvig 16. konge, og Marie Antoinette dronning av Frankrike. «Ludvigs personlighet gjorde ham helt uegnet til å møte de oppgaver som kom til å hvile på ham», kan Store Norske fortelle. Den franske revolusjonen brøt ut i 1789, og kongen og dronningen ble blant giljotinens ofre i 1793.
FBI-sjef J. Edgar Hoover, her fra en dokumentarfilm i 1936. Scanpix/AP.
1924 - J. Edgar Hoover FBI-sjef
Hoover ble direktør for det amerikanske justisdepartementets Bureau of Investigation (Federal Bureau of Investigation fra 1935). Han hadde jobben i 48 år, og bygde opp organisasjonen. Hoover fikk stor makt, og ble kritisert for å føre politikk mot venstrekrefter i USA, skriver SNL.no.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev