På denne dag – 6. mai

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Foto: Gus Pasquerella
1937 - Hindenburg-katastrofen
6. mai 1937 tok det tyske luftskipet «Hindenburg» fyr da det nærmet seg fortøyningsmasten ved Lakehurst flybase i New Jersey i USA. Flammene startet ved akterenden og i løpet av 37 sekunder var luftskipet overtent. 98 omkom i katastrofen. Les også: 80 år siden luftskipdrømmen brast
Foto: Rosino
1988 - Torghatten-ulykken
Torghatten-ulykken var en flyulykke 6. mai 1988. Et norsk Widerøe-fly av typen Dash 7 styrtet i Torghatten under innflyging til Brønnøysund. 36 omkom, den mest dødbringende ulykken med et Dash 7 til da. Flyhavarikommisjonen konkluderte at nedstigningen ble påbegynt om lag 4 nautiske mil for tidlig. Wikipedia.
6. mai 1994: Dronning Elizabeth gjør seg klar til å ta Eurostar-toget til Frankrike for åpningsseremonien. EPA/Scanpix.
1994 - Togforbindelse mellom Storbritannia og Frankrike
Kanaltunnelen ble høytidelig åpnet av dronning Elizabeth II og president François Mitterrand. Tunnelen er 50,45 km lang, og går under den engelske kanal. Tre parallelle spor forbinder Folkestone i Kent på engelsk side med Coquelles, nord i Frankrike. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev